Englanninkielinen ylioppilastutkinto mediassa

“Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok) on esittänyt, että englanninkielistä toisen ­asteen opiskelua lisättäisiin ja myös ylioppilastutkinto voitaisiin suorittaa englanniksi. Tämä on vaarallinen avaus näin pienelle kieliyhteisölle kuin Suomi”, kirjoittaa Sari Hyytiäinen.

2Yle 22.12.2017: “Opetusministeri: Ylioppilastutkinto pitää voida suorittaa myös englanniksi”

Yle on käsitellyt Grahn-Laasosen ylioppilastutkintohanketta yhden artikkelin verran verkkosivustollaan – jutussa ääneen pääsee vain ministeri itse kertomaan, mitä hankkeella tavoitellaan. Samaan aikaan Yle kylläkin julkaisut useita perusteellisia ja kantaaottavia artikkeleita suomen kielen käytöstä tieteen kielenä.

Helsingin Sanomat toistaa jutussaan Grahn-Laasosen nimittämän työryhmän selvityksen hankkeelle myötämieliset argumentit ja jättää lähes täysin uutisoimatta kielteiset tai huolta aiheuttavat puolet, jotka tosin myös itse selvitys jättää kevyelle käsittelylle. Uutisen verkkokeskustelussa sen sijaan nousevat esille melko monipuolisesti hankkeen haittapuolet, joista voi lukea myös omakieli.fiin blogikirjotuksestä täältä