Tietopaketti julkaistu: 10 syytä estää englanninkielinen YO-tutkinto

tietopaketti hallituksen esityksen tulkintaan

Tietopaketti hallituksen esityksen tulkintaan on nyt julkaistu. Oma kieli -yhteisö on laatinut esitemuotoisen tietopaketin kaikkien niiden avuksi, jotka ovat kiinnostuneita hallituksen esityksestä, jossa ehdotetaan englanninkielistä ylioppilastutkintoa Suomeen.

Oma kieli -sivustolla on aiemmin julkaistu aiheesta yksittäisiä artikkeleita, mutta nyt olemme koonneet kattavasti yhteen hallituksen esitykseen liittyvät ongelmat ja avoimet kysymykset. Oppaan on tarkoitus palvella lausunnonantajia sekä aiheesta kiinnostuneita kansalaisia. PDF-muotoista opasta pääset lukemaan tästä.

Oma kieli -yhteisö pyrkii jakamaan tätä tietopakettia kaikille lausunnonantajille sekä päätöksentekijöille, jotta laajasta kokonaisuudesta olisi helpompi hahmottaa erityisesti englanninkieliseen ylioppilastutkintoon liittyvät ongelmakohdat.

Myös Oma kieli -yhteisö laatii lakiesityksestä lausunnon, jonka luonnos tulee näille sivuille pian keskusteluun. Kun lausunto on viimeistelty ja jätetty, tulemme tarjoamaan mahdollisuuden kannattaa lausuntoamme helposti tämän verkkosivuston kautta. Muista myös, että jokainen kansalainen ja organisaatio voi antaa lakiesityksestä lausunnon osoitteessa lausuntopalvelu.fi. Suora linkki sivulle tässä. Lausuntoaika loppuu 3.9.2018.

Hallituksen esityksestä olemme lisäksi laatineet lyhennelmän, johon on kopioitu laajasta lakiesityksestä vain ne kohdat, jotka liittyvät ehdotukseen englanninkielisestä ylioppilastutkinnosta.

Jaa tätä sivua tai lähetä PDF-muotoista tietopakettia tuntemillesi kansanedustajille, koulutusalan toimijoille sekä toimittajille. Näin voimme vielä vaikuttaa ja yhdessä estää haitallisen hankkeen!